czy to pirat,tego nie moge po tylu latach ocenic z tego,co pamietam,byla kiedys firma Caston, dzis istnieje pod ta sama nazwa cos,co zajmuje sie szerokopojeta muzyka sceny techno i trance,firma ma siedzibe w Raszynie,tu link http://www.biem.org/SignatoriesShow.aspx?Type=Standard&CountryId=27 A jak wynika z informacji na stronie glownej Top One, kaseta Poland Disco no.2 wydana zostala przez Polmark,wiec wydawnictwo Castonu moze byc rzeczywiscie piratem.
_________________ ...twego ciala cieply dotyk oszolamia i oslepia...
yabol428 Pomógł: 11 razy Wiek: 47 Dołączył: 30 Sie 2004 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 2:59 pm
Poznaję tą okładkę - to jest fałszywa firma Caston z Krakowa, nie mająca nic wspólnego z tym Castonem, który był wydawcą Top One. Pisałem już o tym na forum kiedyś. Na początku lat '90 w Krakowie budki i stoiska były pełne takich kaset.
_________________ Ech ty życie, życie, nie pozwalasz z siebie drwić
Jednym dajesz wszystko, innym zero czyli nic...
http://www.allegro.pl/ite...p_one_no_2.html
a ta aukcja.
KOMPAKT,. I DO TEGO ROZNI SIE OD TEGO CO JA MAM
NA MOIM PISZE CASTON ITD popatrcie dokladnie na fotke tyłu i samego kompaktu
nie sądzicie, że i ta aukcja jest dziwna? 30 płyt pierwszego wydania No Disco? Co o tym sądzicie, bo nie wiem, czy wpłacać kasę - a płytkę właśnie zakupiłem. Pozdrawiam!
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 1:04 am
Platini75 napisał/a:
http://www.allegro.pl/item487299498_top_one_no_2.html
a ta aukcja.
KOMPAKT,. I DO TEGO ROZNI SIE OD TEGO CO JA MAM
NA MOIM PISZE CASTON ITD popatrcie dokladnie na fotke tyłu i samego kompaktu
Witaj Platini,
To, co przedstawiłeś jest wydaniem na rynek USA, nota bene atoryzowanym przez zespoł, a więc legal.
nie sądzicie, że i ta aukcja jest dziwna? 30 płyt pierwszego wydania No Disco? Co o tym sądzicie, bo nie wiem, czy wpłacać kasę - a płytkę właśnie zakupiłem. Pozdrawiam!
Hej Kuba,
To są oryginały. Widocznie gdzieś tam w Castonie robili remanent i dokopali się do tych paru sztuk, no i postanowili sprzedać.
Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony przez Kuba G. Nie Lis 23, 2008 11:24 am, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Sie 2004 Posty: 313 Skąd: z Warszawy
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 11:27 am
Dzięki Pawle za odpowiedź Pomyśleć, że o jeden taki egzemplarz No Disco całkiem niedawno staczano batalie, a ceny w licytacjach dochodziły do 60 zł za sztukę:-)
Sam chyba wiesz czy piłeś czy nie? Może, nie daj Boże, ktoś Ci się do konta "podłączył"? A której piosenki gratulowałeś Dalilowi?
Nikt się nie podłączył -to ja się pomyliłem-każda piosenka Dalila zasługuje na uwagę-ale jeżeli zespół uważa utwór Dalila jako promocyjny -chodzi o Halo to ja-to jest sukces.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Sie 2004 Posty: 318 Skąd: Białystok
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 6:34 pm
Kaseta "Kiedyś" oryginalna. Ja mam wątpliwości co do "Poland Disco" - logo Polmarku jest zasłonięte (ten niebieski trójkąt z lewej na dole), no i ten hologram - 22 lata temu jeszcze tego nie było