www.topone.pl Strona Główna www.topone.pl  
  FORUM FANÓW ZESPOŁU TOP-ONE      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Download      Album      Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
"Nowe" plyty na rynku
Autor Wiadomość
Marek
Królowa nocy, królowa gwiazd

Wysłany: Pią Gru 23, 2005 6:32 pm   "Nowe" plyty na rynku

Mody na wznowienia starszych plyt disco polo ciag dalszy -
tym razem firma MTJ wydala 5 plyt przypominajacych wykonawcow z wytworni disco polo. Plytki ukazaly sie pod haslem "The Best" :
Bayer Full - Blondyneczka
Ex-Problem - Spiaca krolewna
Fanatic - Czarownica
La Strada - Taka jestem
Mister Dex - Kopciuszek

Te plytki oraz discopolowo-biesiadne skladanki wydane przez MTJ mozecie znalezc pod adresem :
http://www.mtj.pl/index.p...%20-%20biesiada

Jakub K.

Wysłany: Sob Gru 24, 2005 2:22 am   

Czyżby ta sama firma MTJ, która w 2000 roku wypuściła pirackie płyty Top One?

http://akcent.dp.w.interia.pl

Marek

Wysłany: Sob Gru 24, 2005 10:38 am   

Jakub K. napisał/a:
Czyżby ta sama firma MTJ, która w 2000 roku wypuściła pirackie płyty Top One?

Ta sama - w katalogu MTJ wciaz znajduja sie plytki TOP ONE - Disco Mix 2000 oraz Super przeboje.
Jesli chodzi o reedycje to ukazaly sie one pod logo "Blue Mix" identycznym do Blue Star. O tym ze za wznowieniami stoi MTJ wiedza wtajemniczeni albo odwiedzajacy strone firmy :)

Kuba G.
Admin

Wysłany: Sob Gru 24, 2005 12:21 pm   

nie są one pirackie

Jakub K.

Wysłany: Nie Gru 25, 2005 1:32 am   

Ginalski napisał/a:
nie są one pirackie

Przecież z tego, co napisano na tej stronie w dziale "Historia zespołu":
Cytat:
Przy okazji opisywania płyty "Białe misie i...!!!" nie można byłoby pominąć tematu piractwa, które jeszcze wciąż w naszym kraju ma się dobrze i póki co nie ma na to dobrego sposobu. Nagle, jak grzyby po deszczu, pojawiły się zupełnie inne wydania zawierające piosenki TOP-ONE, ale w starych wersjach, a co za tym idzie nie mające nic wspólnego z tymi aktualnie promowanymi.

wynika, że było to piractwo. Sam zresztą pamiętam, jak w tym czasie Paweł w programie "Disco Relax" odcinał się od tych produkcji.

Cezar
Admin

Wysłany: Nie Gru 25, 2005 12:48 pm   

Jeden z Jakubów ma racje :) A jest to...Jakub Ginalski :) :):) Trzeba wziąć pod uwagę to, że prawa do materiału o którym jest mowa i który wydaje MTJ mają nie tylko obecni członkowie zespołu, ale także Ci, których już w Top-One nie ma. Prawdopodobnie któryś z nich wpadł na pomysł aby sobie jeszcze dorobić, no i stąd te wydawnictwa, typu "Platynowe przeboje", "Super przeboje" itd. Dlatego można uznać, że te płyty są oryginalne, jednak nie firmowane przez zespół Top-One. Z resztą jakby dobrze poszukać to gdzieś już o tym mowa była (zdaje się nawet że tutaj na forum).

Pozdrawiam

Jakub K.

Wysłany: Nie Gru 25, 2005 11:55 pm   

Nie zamierzam oczywiście podważać wiedzy dwóch tak wybitnych specjalistów od Top One :wink:
Chciałem jednak zwrócić uwagę, że w oficjalnej historii zespołu to działanie zostało określone mianem "piractwo" i dlatego ja też takiego określenia użyłem.
Myślę że EOT, bo wątek jest zupełnie na inny temat.

PS. Czarek, odezwij się kiedyś.

Cezar
Admin

Wysłany: Pon Gru 26, 2005 9:58 am   

Jakub, tutaj sprawa odnośnie nazewnictwa jest dyskusyjna - bo trudno nazwać te płyty w 100% pirackimi, jednak nie są to też oficjalne wydawnictwa. A wracając do Twojego wcześniejszego postu (rozmowa z zespołem w Disco Relaxie) to o ile dobrze pamiętam to w tamtym okresie pojawiły się też typowo pirackie płyty i to chyba przed tym Paweł ostrzegał. Z resztą mogę się mylić, ale sprawdzę to, bo ten odcinek DR powinienem mieć gdzieś jeszcze nagrany na taśmie VHS.

Pozdrawiam

PS.
Jakub, wkrótcę się odezwę...

Jakub K.

Wysłany: Pon Gru 26, 2005 7:58 pm   

Cezar napisał/a:
Jakub, tutaj sprawa odnośnie nazewnictwa jest dyskusyjna - bo trudno nazwać te płyty w 100% pirackimi, jednak nie są to też oficjalne wydawnictwa. A wracając do Twojego wcześniejszego postu (rozmowa z zespołem w Disco Relaxie) to o ile dobrze pamiętam to w tamtym okresie pojawiły się też typowo pirackie płyty i to chyba przed tym Paweł ostrzegał. Z resztą mogę się mylić, ale sprawdzę to, bo ten odcinek DR powinienem mieć gdzieś jeszcze nagrany na taśmie VHS.

Z tego co pamiętam, w 2000 roku oprócz oficjalnego albumu Top One ukazały się: "Super Przeboje" i "Mix 2000", wydane przez MTJ oraz "Największe przeboje!!!" wydane przez Pro Dance. Przynajmniej w moich okolicach takie były w sprzedaży, być może w innych częściach kraju było coś jeszcze oprócz tego. Na tych wydanych przez MTJ były utwory z "No Disco" i "Poland Disco" w wersjach oryginalnych, natomiast na "Największych przebojach" były niektóre wersje oryginalne, a niektóre pochodziły z "The best of" z 1999 roku.

Cezar
Admin

Wysłany: Wto Gru 27, 2005 4:30 pm   

Jakub K. napisał/a:
"Największe przeboje!!!" wydane przez Pro Dance.

Ja posiadam takie "cudo" jak "Platynowe przeboje" który składał się z całej płyty "The Best Of 89-99" oraz oryginalnych wersjach utworów "Biały miś", "Miła moja" oraz "Ole, Olek". Odpowiednik tej płyty, chociaż nie pamiętam o jakim tytule można było dostać m.in. w...Kanadzie. Paweł i Darek natrafili na nią podczas pobytu tam w 2002 r.

Odpowiedz do tematu