Wysłany: Nie Lip 24, 2005 9:32 pm Co myslicie o piosence "Straciłaś cnote"? Dla mnie
Wypowiedzcie sie o cnocie! Gdzie można ją znaleźć i jak wam sie podoba! Uwielbiam ją i znam na pamięć chociaż nie ma za dużo słów... jest taka prawdziwa:D To było nocą gdy księżyc jasno świecił... wiesz już napewno nie będzie z tego dzieci... tak to bolało... choć sama nie wiesz czemu... jak to sie stalo... oddałaś sie rudemu!!! I'm lovin it! [/b]
----------
Od Admina:
Wątek przeniesiony do bardziej pasującego działu
----------
Ostatnio zmieniony przez Cezar Wto Sie 15, 2006 9:17 pm, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 6 razy Wiek: 37 Dołączył: 30 Sie 2004 Posty: 179 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lip 26, 2005 3:42 pm
Przeróbka starego włoskiego przeboju, nawet nie wiem kto był oryginalnym wykonawcą, ale do dziś gdy słyszy się np. w radiu włoski oryginał, to wielu osobom kojarzy się z tym polskim tekstem. Świadczy to najlepiej, jak popularny był to kawałek. Wykonywał to zespół Dekret, później swoją wersję nagrał jeszcze Krzysztof Cieciuch.
_________________ Ech ty życie, życie, nie pozwalasz z siebie drwić
Jednym dajesz wszystko, innym zero czyli nic...
Teraz na nowej plycie piosenke przypomnial Mega Dance pod tytulem "Stracilas..." - bez ostatniej zwrotki. Cala wersje mozna uslyszec na trzeciej skladance z cyklu "Gala piosenki chodnikowej" w wykonaniu Marka z zespolu Time.
Pomógł: 6 razy Wiek: 37 Dołączył: 30 Sie 2004 Posty: 179 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 10:09 pm
Jeśli chodzi o stare przeboje disco polo, to fajne kawałki miał również zespół Select - myślę że Marek TIME będzie wiedział o co chodzi Na przykład: "Powiedz proszę" (z wokalem samego Zenka Martyniuka!), "Czerwony fiat" (mój ulubiony kawałek), "Nowy dzień", "Cudowne marzenia"....
A oto fragmenty mojego ulubionego utworu:
"A więc znowu, znowu się zaczyna, znowu będę którąś miał,
Nowa przyjaźń, nowa dziewczyna, przecież sam żem tego chciał"
"Dzisiaj czyste niebo, a wczoraj padał grad
O popatrz, dalej mój czerwony stoi fiat"
Kasetę tego zespołu zdobyłem "z drugiej ręki" jakieś 5 lat temu i nie potrafi mi się znudzić do dziś. Słucham tego na okrągło. Takie piosenki to wprost esencja disco polo.
_________________ Ech ty życie, życie, nie pozwalasz z siebie drwić
Jednym dajesz wszystko, innym zero czyli nic...
przyjemnosc po mojej stronie Pamietam czasy kiedy nikt nie wiedzial co to za cudo ten Apple Widze ze tez stoisz po stronie macowcow ?
"Sadownictwem jablkowym" zarazil mnie nasz aranzer, tak stabilna maszyna jak Mac nadaje sie idealnie do pracy przy obrobce Adio, Video, Grafiki itp.
Marek napisał/a:
chodzilo mi o " Gale Piosenki Chodnikowej", ale na cyganskich plytach Folku tez spiewales
Pozdrawiam
Tak spiewam bardzo duzo dla Folku, obecnie skonczylem nagrywac z Adamem "Polskie Dancingi" vol.I i II a teraz jestesmy w trakcie nagrywania Gali vol.IV
Wlasnie wrocilem z Londynu, gdzie produkty Apple'a (oczywiscie z Ipod Nano na czele) sa obecne wlasciwie wszedzie. W centrum miasta znajduje sie bardzo fajne pietrowy salon multimedialny w ktorym kazdy moze na wlasne oczy sprawdzic najnowszy sprzet firmy.
A co do Folku - dobrze wiedziec ze chociaz jedna firma na rynku dziala w miare preznie i uznaje ze wydawanie takiej muzyki jest oplacalne Wydaje mi sie nawet ze w ostatnim czasie Folk przyspieszyl tempo i wydawnictw jest coraz wiece. Dodatkowy plus to ze sa one dostepne w normalnych sklepach - Cyganskie disco polo 3 przyuwazylem ostatnio w Mega Avansie (i to jeszcze taniej niz od firmy bo za 9.90 zl Szkoda tylko ze nie zdecyduja sie na jakis nowy material, ale rozumiem ze bardziej pewne sa juz sprawdzone przeboje.
Ostatnio zaspiewaliśmy z kolegami Polskie Dancingi vol I i II oraz Gala D.P. vol IV jest już w sprzedaży.
Skoro jesteśmy na forum TOP - ONE to przyznam się że na Gali D.P. IV spróbowałem swoich sił w utworze Ciao Italia, Janusz Bańkowski zaaranżował go bardzo fajnie, ja też dałem z siebie wszystko.
P.S.
Posłuchajcie i czekam na słowa krytyki i opinie.
Ostatnio zaspiewaliśmy z kolegami Polskie Dancingi vol I i II oraz Gala D.P. vol IV jest już w sprzedaży.
Skoro jesteśmy na forum TOP - ONE to przyznam się że na Gali D.P. IV spróbowałem swoich sił w utworze Ciao Italia, Janusz Bańkowski zaaranżował go bardzo fajnie, ja też dałem z siebie wszystko.
P.S.
Posłuchajcie i czekam na słowa krytyki i opinie.
Marek Szurpik
Co do Polskich dancingow to nie wiem jeszcze czy zakupie, ale czwarta czesc Gali jak najbardziej - poprzednie czesci przypadly mi do gustu Tak wiec mozesz oczekiwac na obiektywna opinie
jest fajnie:) ale jak dla mnie to brzmi za bardzo diskopolowo.
Brzmi DiskoPolowo i tak ma być, bo to jest na składance Gala Przebojów Chodnikowych vol.IV a że zaliczono Italie do takiej składanki to już inna para kaloszy, ja tylko użyczam vocalizy. Jest tam wiele innych przebojów D.P. w odświerzonych wersjach takich jak Virginia Model M.T. również Laskowski doczekał się reinkarnacji oraz Skubikowski.
Ginalski napisał/a:
na jaka plytke to pojdzie i kto to bedzie wydawał?
Heh to już jest wydane przez FOLK S.C. płyta jak powyżej, w piątek dostałem pudełko z świerzutkimi płytami. Apropo FOLKu to Gala D.P. vol IV jest trzecim z kolei materiałem na którym śpiewałem utwory wydane kiedyś przez TOP-ONE min. Miła moja, Granica, Santa Maria, Taka mała.
[ Dodano: Nie Lis 20, 2005 11:58 pm ]
Marek napisał/a:
Tak wiec mozesz oczekiwac na obiektywna opinie
Heh już dostałem opinie od Ginalskiego, wszak nie ma mowy o mojej vocalizie tylko raczej o całości zbyt DiskoPolowej
Ciesze się że śledzisz nowości tylko odrazu zprostuje to co tam napisałeś.
Plyta ukazala sie nakladem firmy Folk (widac wyczuli powrot mody do podobnych brzmien:)
Wokal - Adam Chrola (czyli popularny Adam "Bol"), Muzyka - Marek Szurpik (Time)
Kilka piosenek na pewno znanych fanom Top One
Po pierwsze to zaśpiewaliśmy ją obaj po połowie, a cały materiał został zaaranżowany przez Janusza Bańkowskiego (DJ-Janosik) a nie przeze mnie, oczywiście obróbka vocalizy i mixy były robione również przez niego.