www.topone.pl Strona Główna www.topone.pl  
  FORUM FANÓW ZESPOŁU TOP-ONE      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Download      Album      Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Cezar
Admin

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 08 Sie 2004
Posty: 318
Skąd: Białystok
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 11:01 pm   

Pozwolam sobie zmienić tytuł tematu na "Problemy techniczne".
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 12:06 am   

Mam jeszcze jedną sprawę. W Firefoxie kiedy klikam na przycisk Wstecz to nie słychać wtedy takiego dźwięku jak jest w Internet Explorer. Szukałam już w internecie odpowiedzi ale nie znalazłam. Może wiecie co zrobić żeby było słychać ten dźwięk? Będę wdzięczna za pomoc.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 9:32 am   

Anita87 napisał/a:
Mam jeszcze jedną sprawę. W Firefoxie kiedy klikam na przycisk Wstecz to nie słychać wtedy takiego dźwięku jak jest w Internet Explorer. Szukałam już w internecie odpowiedzi ale nie znalazłam. Może wiecie co zrobić żeby było słychać ten dźwięk? Będę wdzięczna za pomoc.


Witam!

Napisz tutaj.
Tam powinnaś szybciej dostać odpowiedź.
Tylko musisz precyzyjnie opisać swój problem (o co Ci dokładnie chodzi).

Pozdrawiam :grin: .
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Pon Lip 08, 2013 8:00 pm   

Witajcie. Mam pewien problem. Kupiłam ostatnio program antywirusowy Norton 360 bo 24 lipca kończy mi się ochrona Norton Internet Security z zeszłego roku i nie wiem czy jak już się skończy jego ochrona to mam go odinstalować i zainstalować nowy Norton 360, czy też mam pozostawić w komputerze ten obecny Norton Internet Security i zainstalować ten nowy Norton 360. W sklepie powiedziano mi żebym pozostawiła w komputerze tego obecnego Nortona i zainstalowała nowego ponieważ podobno wtedy one się do siebie dopasują. Chciałabym się jednak upewnić którą opcję wybrać więc proszę doradźcie mi. Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
Crockett


Pomógł: 11 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 124
Skąd: z forum
Wysłany: Wto Lip 09, 2013 6:52 am   

Anita, jeśli masz starą wersję Antyvirusa i chcesz zaktualizować program na 2013, to po prostu instalujesz nową wersję bez odinstalowywania starej, ponieważ instalator aktualnego Antyvirusa sam usunie starą wersję, a zainstaluje nową. :)
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Wto Lip 09, 2013 6:55 am   

Anita: Chyba źle Ci powiedziano.
Z doświadczenia wiem, że przed instalacją nowego antywirusa trzeba odinstalować poprzednią wersję.
Co więcej... Należy po odinstalowaniu starej wersji a przed instalacją nowej przeczyścić rejestr systemu "Windows" z pozostałości po antywirusie.

Tym :arrow: http://www.dobreprogramy....dows,13061.html wyczyścisz rejestr.
Tylko wybierz odpowiednią wersję "CCleaner".
Jeśli masz system 32-bitowy, zainstaluj program 32-bitowy.
Jeśli 64-bitowy - zainstaluj wersję 64-bitową.

Dopiero po wyżej opisanych czynnościach możesz przystąpić do instalacji nowego antywirusa.
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 10:56 pm   

Witajcie. Kupiłam niedawno nowy aparat cyfrowy Nikon Coolpix S3500 i mam z nim pewien problem. Na wszystkich zrobionych zdjęciach i filmach jest taka jakby "mżawka". Ostrość zdjęć i filmów jest dobra ale przez tą "mżawkę" są one nie wyraźne i nie wiem czym to jest spowodowane. Będę bardzo wdzięczna za w miarę szybką pomoc. :smile:
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 6:55 am   

Anita: Być może masz źle ustawione jakieś parametry w aparacie.
Możesz spróbować ściągnąć program "PhotoFiltre" :arrow: http://www.programosy.pl/program,photofiltre.html - i pobawić się w retusz (jasność, kontrast, korekcja gamma, nasycenie) - jednak w ciemno stawiam, że masz źle ustawiony balans bieli.
W sumie - miałem podobny przypadek ze swoim "Fujifilm Finepix S1700".
Zmieniłem balans z "Automatyczny" na "Pochmurno" - i jest git :grin: .
Ale mimo to - zawsze muszę trochę podretuszować zdjęcie w wyżej wymienionym programie.
Jeśli Ci przeszkadza angielskojęzyczny interfejs, to jest dostępne spolszczenie.
Musisz tylko pamiętać, by plik spolszczenia wypakować do katalogu w którym jest zainstalowany program.
Zazwyczaj jest to C:/Program Files/PhotoFiltre.
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 12:24 pm   

Zmieniłam tą opcję i mam wrażenie że teraz niestety obraz jest gorszy. Spróbuję jeszcze tym programem co mi podałeś poprawić tą jakość. Mam jeszcze jedną sprawę. Kupiłam do tego aparatu kartę pamięci Sony SDHC SF8N4 8GB i ona mieści 32 minuty i 37 sekund filmu AVI. I dziwi mnie w tym to że zaledwie tylko tyle jak na swoją pojemność, ponieważ myślałam że pomieści więcej. Czy jest może na to jakaś rada?
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 1:34 pm   

Co do filmików, to nie wiem co Ci poradzić :roll: .

Możesz spróbować ściągnąć "FormatFactory" :arrow: http://www.programosy.pl/...matfactory.html - i za jego pomocą przekonwertować filmik na inny format (np. WMV lub MPG).

P.S. A wartość ISO na ile masz ustawioną :?:
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 1:37 pm   

Ale ja ten film to mam przekonwertować tym programem w aparacie czy na komputerze? Mnie chodziło o to że mało mi się w aparacie mieści filmów a nie na komputerze. ISO w aparacie jest ustawione na opcję automatyczną.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 2:25 pm   

Anita87 napisał/a:
Ale ja ten film to mam przekonwertować tym programem w aparacie czy na komputerze? Mnie chodziło o to że mało mi się w aparacie mieści filmów a nie na komputerze. ISO w aparacie jest ustawione na opcję automatyczną.


Nie trzymaj filmików na karcie w aparacie.
Zgraj sobie na komputer, albo na pendrive lub przenośny (zewnętrzny) dysk twardy.
Konwersji na inny format dokonujesz oczywiście programem "FormatFactory" po zgraniu filmiku na komputer.

Co do ISO - spróbuj ustawić ręcznie (o ile aparat ma taką możliwość) na wartość 100, 200 lub maksymalnie 400.

P.S. Myślę, że tutaj :arrow: http://forum.pcformat.pl/Foto-Audio-Wideo-f szybciej byś uzyskała pomoc.
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 2:57 pm   

dawidsab napisał/a:
Nie trzymaj filmików na karcie w aparacie.
Zgraj sobie na komputer
Wiem o tym i na bieżąco je zgrywam na laptopa. Tylko że w tą niedzielę wybieram się do Będzina na koncert Top One i chciałabym mieć ten koncert nagrany w całości, lecz jeśli się nie da tak zrobić żeby się cały zmieścił na karcie pamięci to będę go miała w połowie. Mimo tego dziękuję Ci za pomoc. :smile: A może znasz jakiś program do czyszczenia jakości filmików? Ponieważ mogłabym poprawić jakość tego koncertu już na komputerze.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 5:00 pm   

Z programów do poprawy jakości filmu to chyba tylko ten (wersja 30-dniowa) :arrow: http://www.dobreprogramy....dows,35718.html
Ale cudów nie oczekuj.
Programy mogą być pięknie zareklamowane (opisane) a w rzeczywistości...
Np. jeśli mamy kiepskiej jakości plik mp3 to nie ma cudownej recepty (programu/sposobu) na poprawienie jakości.
Często takie programy tylko pogarszają jeszcze bardziej jakość nagrania.

Co do czasu nagrania, to może spróbuj kupić bardziej pojemną kartę (np. 16 GB).
A tak nawiasem... Aparat nie kamera i kręcenie filmików to tylko dodatek jaki aparaty oferują - a do filmów jednak lepsza jest kamera.

P.S. Jeśli planujesz nocne zdjęcia - i na zdjęciach wyjdzie Ci efekt ziarnistości (wysokie ISO i kiepskie oświetlenie) - to polecam program "Noiseware Community Edition" :arrow: http://www.dobreprogramy....dows,11908.html

Pozdrawiam :grin: .
 
 
 
szapal

Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 133
Skąd: lubelskie
Wysłany: Pią Sie 30, 2013 10:51 pm   

Anita87 napisał/a:
I dziwi mnie w tym to że zaledwie tylko tyle jak na swoją pojemność, ponieważ myślałam że pomieści więcej. Czy jest może na to jakaś rada?


Zmień rozdzielczość nagrywania filmu w aparacie na najmniejszą jaką możesz czyli 320 x 240 jeśli nie masz takiej ustawionej i powinno Ci się parę minut więcej zmieścić :)
_________________
you kasztany!!!

http://www.youtube.com/user/szapalek
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 12:17 am   

szapal napisał/a:
Zmień rozdzielczość nagrywania filmu w aparacie na najmniejszą jaką możesz czyli 320 x 240 jeśli nie masz takiej ustawionej i powinno Ci się parę minut więcej zmieścić
Owszem miałeś rację w tym że w ustawieniu na najniższą rozdzielczość 240/30p czas nagrywania wydłuży się ale niestety jakość i ostrość filmu bardzo się pogorszyła ponieważ na filmie jest mnóstwo pikseli, obraz jest w formacie 3:4 i dźwięk jest w mono. Postanowiłam że jednak nagram ten koncert Top One w poprzedniej rozdzielczości czyli w 720/30p, co prawda będę miała nagraną połowę koncertu ale przynajmniej w lepszej jakości obrazu i dźwięku.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 7:47 am   

Kiedy dokładnie jest ten koncert :?:

Jak Ci tak zależy, to zrób jak mówię.
Kup kartę 16 GB - i pomieści Ci się cały koncert.
Jeśli Cię nie stać na 16 GB, to kup drugą kartę 8 GB, zabierz na koncert w jakimś futerale/torebce, nagraj na jedną kartę ile się da, a potem wymień na drugą i na drugiej karcie drugą połowę koncertu...

Lepszego (a zarazem tańszego) rozwiązania już chyba nie ma :grin: .

No chyba, że Ci nie zależy, to nagraj jedynie pół koncertu.
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Czw Wrz 05, 2013 11:00 pm   

Witam. Mam 7 nagrań w tego koncertu Top One z Będzina ale niestety do tej pory nie mogę ich zamieścić w internecie, ponieważ wrzucenie jednego pliku na Facebooka czy na Youtuba zajmuje parę godzin :sad: a ja już bym chciała się z wami nimi podzielić. Te pliki które chcę wrzucić są w formacie WMV przy czym zostały wcześniej przekonwertowane z formatu AVI. Nie wiem czy to tylko u mnie wrzucenie jednego pliku trwa 5 godzin albo więcej, bo może to ja coś źle robię i jest jakaś rada żeby te pliki w krótszym czasie przesłać do internetu. Ale jeśli się nie da przyspieszyć czasu wrzucania pliku to mam do was wielką prośbę. Czy mógłby ktoś z was w miarę możliwości za mnie wrzucić te pliki na swojego Facebooka lub Youtuba? Bo jeśli tak, to ja bym wtedy tej osobie wysłała te pliki WMV na e-maila w załącznikach i może wtedy tej osobie udało by się jakoś szybciej je wrzucić. Będę bardzo wdzięczna za w miarę szybką pomoc.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Pią Wrz 06, 2013 7:13 am   

Niestety, obawiam się, że tu już Ci nie pomogę.
Możesz spróbować zgrać te pliki z filmikami na pendrive lub przenośny dysk twardy i u koleżanki/kolegi, która/który ma szybsze łącze spróbować to wgrać do neta.
Jeszcze szybciej powinno być, gdybyś spakowała filmik za pomocą "WinRAR-a" :arrow: http://www.dobreprogramy....dows,12398.html - i wrzuciła te spakowane pliki na "Sendfile.pl" :arrow: http://sendfile.pl/ - a na forum byś dała tylko linki do pobrania.
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Pią Wrz 06, 2013 7:58 am   

Cześć Dawid. Dziękuję Ci że chciałeś mi pomóc ale postanowiłam spróbować wrzucić jeszcze raz te pliki i wyobraź sobie że u mnie pierwszy plik który trwa 5 minut i 39 sekund na Youtuba wrzucał się 5 godzin i 39 minut. Kiedy wrzucę już na Youtuba dany plik to zaraz podam do niego linka.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł