www.topone.pl Strona Główna www.topone.pl  
  FORUM FANÓW ZESPOŁU TOP-ONE      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Download      Album      Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 7:40 pm   Problemy techniczne

Witam. :smile: Z góry przepraszam was za to że mój post jest dość długi, ale chciałabym żeby wszyscy zrozumieli o co chodzi. Kupiłam sobie w sklepie komputerowym program antywirusowy McAfee Internet Security 2012. I wszystko byłoby w porządku gdyby nie pewien problem. Za każdym razem kiedy włączam komputer, to program traci swoją aktywację. Kiedy pierwszy raz instalowałam go na laptopie to wtedy na pewno została przeprowadzona aktywacja, więc nie wiem czemu ona teraz ciągle wygasa. Zauważyłam że chyba powodem tego są aktualizacje, które się nie instalują kiedy komputer jest wyłączony i nawet po włączeniu komputera nie ma jak ich zainstalować. Z tego wynika że aby one się instalowały to musiałby być komputer stale włączony, a przecież nie może być włączony 24 godziny na dobę. Nie mam pojęcia jak rozwiązać tę sprawę. Całe szczęście że przynajmniej ten antywirus chroni komputer. Jedyne co jestem w stanie zrobić to ciągle wyinstalowywać z dysku twardego i ponownie instalować od nowa program z płyty CD ROM, bo na niej jest on nagrany. I obawiam się że takie rozwiązanie nie może chyba trwać wiecznie. Już próbowałam aktywować antywirusa bez tej procedury, ponieważ wiem że w menu programu jest taki przycisk który ma przywrócić aktywację, tylko że on u mnie w ogóle nie działa. W dodatku do tego doszło to że, po którejś już ponownej instalacji kiedy odbywa się aktywacja pokazało się takie okno o treści: "Nie można kontynuować aktywacji. Niestety, wystąpiły problemy podczas próby aktywowania produktów firmy McAfee. Możesz już używać produktów ale nie będziesz otrzymywać automatycznych aktualizacji produktów. Nie ma powodu do obaw. Po rozwiązaniu problemu otrzymasz informację o możliwości kontynuowania aktywacji. Z tego powodu aktualizacje nie są automatyczne, chociaż w menu są zaznaczone jako włączone. Niestety, nie znam się aż tak dobrze na komputerach, więc bardzo proszę o szybką pomoc w miarę możliwości. Będę wdzięczna. Anita
_________________
Pozdrawiam. Anita
Ostatnio zmieniony przez Cezar Wto Sie 28, 2012 11:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
  Wysłany: Pią Lip 13, 2012 6:52 am   

Witam!

Jeśli chcesz uzyskać szybką pomoc - pisz tutaj -> http://forum.pcformat.pl/
Ja też się tam udzielam.
Jedyna rzecz, jaka mi teraz przychodzi do głowy, to to, że w firmie "McAffe" mają jakieś problemy techniczne.
Jak naprawią, pewnie będzie okey.

Inna rzecz... Na ilu dokładnie komputerach instalowałaś ten antywirus :?:
Na dwóch :?: Może licencja obejmuje tylko 1 PC - i stąd te problemy.

Pozdrawiam.
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 9:08 pm   

Ja Cię też witam i dziękuję że mi odpowiedziałeś. :smile: Właśnie wcześniej już pisałam na PC Format ale nie miałam odpowiedzi, więc napisałam na nasze forum. Możliwe że masz rację w tym że, teraz w tej firmie są problemy techniczne. Ja tego antywirusa instalowałam na jednym komputerze, na jednym jedynym laptopie. :grin: A licencja tego programu jest jedna. Ale dzisiaj włączyłam laptopa a potem modem, a nie jak dotychczas włączałam najpierw modem a potem laptopa. I stała się rzecz jak dla mnie zadziwiająca, ponieważ aktywacja antywirusa nie wygasła, mimo że w czasie jak komputer był wyłączony zostały ominięte 3 aktualizacje. Czy to możliwe jest że wystarczy najpierw włączać laptopa a dopiero później modem żeby ta aktywacja nie wygasała? Powiedz mi Dawid co Ty o tym sądzisz? Co się pierwsze włącza: laptop czy modem?
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Sob Lip 14, 2012 6:43 am   

Powiem Ci szczerze, że nie wiem, ponieważ ja nie mam żadnego modemu, tylko normalne stałe łącze podzielone routerem na 2 komputery (stacjonarny PC i laptop).
Ale moim zdaniem, najpierw powinnaś podłączać modem, a potem włączać komputer.

Ja np. mam "G Data Internet Security 2013" - i aktualizuje mi się co godzinę.
Oczywiście tylko wtedy gdy jest Internet.
Jak jest jakaś awaria łącza, to nie.
Ale nigdy nie musiałem po awarii powtórnie aktywować :grin: .
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Sob Lip 14, 2012 12:14 pm   

dawidsab napisał/a:
Ale moim zdaniem, najpierw powinnaś podłączać modem, a potem włączać komputer.
Tylko że u mnie musi być chyba na odwrót, ponieważ jak zrobię tak jak mi doradziłeś to aktywacja mi będzie stale wygasać i to wynika z tego co do tej pory zaobserwowałam. A kiedy będę uruchamiać najpierw laptop a potem modem to będzie na stałe już ta aktywacja. Ale mimo to dziękuję Ci że chciałeś mi pomóc. :smile:
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Sob Lip 14, 2012 12:40 pm   

Anita87 napisał/a:
[...]

Ale mimo to dziękuję Ci że chciałeś mi pomóc. :smile:


Cała przyjemność po mojej stronie :grin: .

Jakbyś jeszcze miała jakieś pytania/problemy - pisz śmiało :wink: .
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Wto Lip 24, 2012 10:58 pm   

Bardzo proszę was o pomoc. Musiałam w końcu w ogóle zmienić ten program antywirusowy który miałam na Norton Internet Security 2012. I teraz mam kolejny problem ponieważ on zablokował praktycznie wszystkie strony internetowe z których korzystam. Zablokował Youtube, Wrzutę i inne strony tego typu. Ten Norton zablokował nawet własną stronę producenta. Błagam was powiedzcie mi jak w tym Nortonie odblować tą blokadę stron. Czekam na jakąkolwiek poradę i będę wdzięczna za pomoc.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
Krzysiek*

Wiek: 47
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 8
Skąd: Grudziądz
Wysłany: Czw Lip 26, 2012 9:19 pm   

Ja może napisze tak próbowałem wiele anty virusów i płatnych i bez płatnych i wróciłem do starego dobrego Avasta i mam spokój nic się nie dzieje wszystko tak samo hula jak bym miał te płatne także radzę Ci spróbuj z Avastem
i nie ma znaczenia czy włącze najpierw modem czy laptop jest to obojętne :)
 
 
 
szapal

Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 133
Skąd: lubelskie
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 12:20 am   

Anita87 napisał/a:
Bardzo proszę was o pomoc. Musiałam w końcu w ogóle zmienić ten program antywirusowy który miałam na Norton Internet Security 2012. I teraz mam kolejny problem ponieważ on zablokował praktycznie wszystkie strony internetowe z których korzystam. Zablokował Youtube, Wrzutę i inne strony tego typu. Ten Norton zablokował nawet własną stronę producenta. Błagam was powiedzcie mi jak w tym Nortonie odblować tą blokadę stron. Czekam na jakąkolwiek poradę i będę wdzięczna za pomoc.



Uruchom program Norton Internet Security, wybierz zakładkę Norton Internet Security, następnie rozwiń sekcję Settings i poprzestawiaj co tam potrzeba. A najlepiej będzie jak odinstalujesz i zainstalujesz coś bardziej porządnego...

Co do avasta dla mnie g...o, zresztą wiadomo czasami co znaczy wyraz "darmowy"...
_________________
you kasztany!!!

http://www.youtube.com/user/szapalek
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 7:28 am   

"Avast" ma w zwyczaju wykrywać wirusa tam gdzie go nie ma - i nie wykrywać tam gdzie jest.
Proponuję "G Datę Internet Security 2013" :grin: .
 
 
 
szapal

Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 133
Skąd: lubelskie
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 10:11 am   

dawidsab napisał/a:

Proponuję "G Datę Internet Security 2013" :grin: .


Również, mam ten antivir w wersji 2012 i nie narzekam jak na razie.
_________________
you kasztany!!!

http://www.youtube.com/user/szapalek
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 11:29 am   

szapal napisał/a:
dawidsab napisał/a:

Proponuję "G Datę Internet Security 2013" :grin: .


Również, mam ten antivir w wersji 2012 i nie narzekam jak na razie.


Jeśli też masz "Internet Security", to pobierz STĄD wersję 2013 i użyj przy instalacji tego klucza rejestracyjnego, który miałeś na opakowaniu 2012.

Oczywiście, zanim zainstalujesz 2013 musisz wcześniej oczyścić rejestr po poprzedniej wersji.
 
 
 
Krzysiek*

Wiek: 47
Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 8
Skąd: Grudziądz
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 8:10 pm   

szapal napisał/a:


Co do avasta dla mnie g...o, zresztą wiadomo czasami co znaczy wyraz "darmowy"...


skoro twierdzisz że to gówno to co takiego powinno się stać na moim laptopie i na komputerze dzieciaków tam też jest Avast może mnie wytłumaczysz bo ja nie wiem o co ci chodzi dodam jeszcze raz że wszystko hula jak należy
mnie szkoda kasy na te płatne antywirusy skoro mam za darmo dobry program
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Nie Lip 29, 2012 6:41 pm   

szapal napisał/a:
Uruchom program Norton Internet Security, wybierz zakładkę Norton Internet Security, następnie rozwiń sekcję Settings i poprzestawiaj co tam potrzeba.
Próbowałam już korzystać z Twojej rady i przejrzałam te ustawienia w tym antwywirusie, ale niestety nie wiem co należy zmienić żeby mi działały te zablokowane strony internetowe. Jeżeli wiesz co trzeba zmienić to proszę napisz mi.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
dawidsab

Pomógł: 10 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 1443
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 8:27 am   

Na tej stronie :arrow: http://www.instalki.pl/ak...tualizacji.html jest artykuł na temat błędnych aktualizacji "McAfee".
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 4:42 pm   

dawidsab napisał/a:
Na tej stronie :arrow: http://www.instalki.pl/ak...tualizacji.html jest artykuł na temat błędnych aktualizacji "McAfee".
Ten problem z McAfee mnie już nie dotyczy, bo teraz cały czas mam problem z Nortonem , jak już wcześniej pisałam w tym temacie parę postów wyżej. Tego Youtuba mam zablokowanego chyba dlatego że program Adobe Flash Player nie posiada najnowszej aktualizacji. Pobrałabym oczywiście tą aktualizację tylko możliwe że będę musiała wyłączyć Nortona na czas instalowania się tej aktualizacji. I po prostu się boję że mi coś nie wyjdzie i będzie jeszcze gorzej. Proszę, może mi coś poradzicie w tej sprawie.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
Dalil


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 01 Wrz 2004
Posty: 503
Skąd: Stargard Szczecinski
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 6:15 pm   

Hej Anita,

tak na odleglosc, ciezko bedzie ci pomoc.

Najlepiej by bylo gdyby ktos mogl na odleglosc sie na twojego kompa zalogowac (ktos kto sie dobrze na komputerach zna) i wtedy byloby duzo latwiej twoj problem rozwiazac.

Mozna to zrobic przy pomocy tego programu :

www.teamviewer.com/pl

Pozdrawiam.

Dalil.
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 7:58 pm   

Dalil napisał/a:
Najlepiej by bylo gdyby ktos mogl na odleglosc sie na twojego kompa zalogowac (ktos kto sie dobrze na komputerach zna) i wtedy byloby duzo latwiej twoj problem rozwiazac.

Mozna to zrobic przy pomocy tego programu :

www.teamviewer.com/pl
Niestety nie mam takiej osoby która mogłaby mi pomóc w ten sposób na odległość. A może Ty będziesz umiał to naprawić za pomocą tego programu co podałeś. Co Ty Dalil o ty sądzisz?
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
Dalil


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 01 Wrz 2004
Posty: 503
Skąd: Stargard Szczecinski
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 9:06 am   

Hmm...sprobowac by mozna, tylko trzeba by sie jakos umowic...podaj mi najlepiej twoj numer gg i czas kiedy bys chciala to zrobic.

Jezeli dobrze zrozumialem problem polega tylko na tym aby zaktualizowac flasa abys mogla ogladac filmy na youtube...czy sa jeszcze jakies problemy?
 
 
 
Anita87


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 173
Skąd: z Czeladzi
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 5:17 pm   

Dalil napisał/a:
Hmm...sprobowac by mozna, tylko trzeba by sie jakos umowic...podaj mi najlepiej twoj numer gg i czas kiedy bys chciala to zrobic.

Jezeli dobrze zrozumialem problem polega tylko na tym aby zaktualizowac flasa abys mogla ogladac filmy na youtube...czy sa jeszcze jakies problemy?
Tylko jest jeden mały szkopuł w tym że ja nie mam Gadu Gadu i przeważnie każdy wprowadza się w błąd i myśli że mam. I teraz Ci wytłumaczę dlaczego. To jest wymyślony numer, ponieważ gdy się rejestrowałam na forum Top One to trzeba było podać swój numer Gagu Gadu. A co do naprawiania mojego laptopa to dzisiaj moja mama dogadała się z kimś tam z pracy że ten ktoś przyjdzie i usunie te usterki. Mam taką nadzieję że mu się uda bo jak nie to wyjdę z siebie i stanę obok ha ha ha (nawet tych żółtych buziek nie mogę użyć bo nie działają.) Gdyby co to się jeszcze w tym temacie odezwę.
_________________
Pozdrawiam. Anita
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł