TO PRAWDA był taki zespół , zrealizowali 2 teledyski do piosenek : "Maria Magdalena " i " Chłodny dotyk"(sam tego teledysku szukam, i jesli cos sie pojawi dam znac ). Miałem ich kasetę ale komus pozyczyłem i przepadła.Zdaje się ,ze Sławomir Sokołowski pisał im muzykę na tę kasetę,takze dzwięki charakterystyczne dla AMADEO .
Przy Chłodny dotyk tak jedzie Amadeo, że aż słodko:) heheh. Bardzo dużo mieli wspólnego z nimi. Wszystkie kwiaty świata czy mój ulubiony Długowłosa to było coś. Ogólnie wydali 2 MC. Polecam przesłuchać Długowłosą, rzadko kiedy w Disco Polo tak ambitnie wirtuozowano głosem wykonawcy. Sądzę że bardzo dużo wykonawców poległoby, jeśli zdecydowałoby się na cover. Tak więc, ponawiam prośbę. Potrzebuję cokolwiek o nim, imiona i nazwiska członków, skąd pochodzili itd itd. Bardzo fajny zespół, a ich Maria Magdalena też był niezły hicior.
Masz rację KRIZO ! . Wokalista miał świetny i szczerze po dzień dzisiejszy słucham ich utworów. Szkoda,ze przepadła Aldona Dabrowska i jej głos ,z panem Kucharskim pewnie wyszło by cos fajnego.
Nie przepadła:) Teraz zmieniła branże i pisze, komponuje dla wielkich gwiazdek lansowanych przez mass media, to ostatnie co o niej słyszałem i ma się bardzo dobrze, ponoć. Piszę to, bo już bardzo dużo takich samych odpowiedzi otrzymywałem. No toldi, jak już się odważyłeś to napisać, to ja też się dołożę, też mi to chodzi po głowie, ale szanse są gorzej niż nikłe. Tak Aldona miała głos nad głosy w nurcie Disco Polo, no w sumie jako jedyni wychodzili poza granice Disco Polo i to był prawie polski Dance, jednak za dużo było brzmień z disco, więc wsadzili ich do Disco Polo. I całe szczęście, że tak się stało. Mówią że Top One to Dance? Chyba ktoś nie słyszał dokonań Amadeo New hity po polsku itd itd, jako jedyni zasługiwali na miano artystów Dance. W bardzo wielu zagranicznych serwisach muzycznych o nich jest wzmianka i piszą że to rasowy Dance. Trudno mi się z tym zgodzić, ale fakt przy tej formacji granice między Disco Polo a Dance zostały zmniejszone do granic możliwości. Amadeo i Top One to by chyba była rewolucja ostatniego dziesięciolecia w Disco Polo. Aj dobra bo się rozmarzyłem
Podpisuję się pod tym tekstem. Choc na lata '90 przypadało moje dzieciństwo i mogę się zdecydowanie mylic,to myslę,ze Top-One takimi utworami jak "Spiewam i gram" (wersja dance),"Dziewczyna dżungli" ,"Extasy", "Dzieci Europy" idąc wtedy z duchem czasu upodobniała się do podobnych dobrych dancowych brzmień.
Wczoraj tj. 9.12 włączyłem itv i od niepamietnych czasów zobaczyłem teledysk TOP-ONE !.
A o Amadeo to juz nie wspomnę, ehh kiedys to robiono lepsze programy.... ,lepiej nie zanudzam .Pozdrawiam
Pomógł: 6 razy Wiek: 37 Dołączył: 30 Sie 2004 Posty: 179 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 1:26 am
Chodzi o ten zespół?
http://www.youtube.com/watch?v=w3eQRXHtrQ4
Jak słychać, melodia dziwnie podobna do melodii jednego z największych przebojów Milano. Zapewne oba zespoły czerpały z tego samego źródła
_________________ Ech ty życie, życie, nie pozwalasz z siebie drwić
Jednym dajesz wszystko, innym zero czyli nic...
Chodzi o ten zespół?
Jak słychać, melodia dziwnie podobna do melodii jednego z największych przebojów Milano. Zapewne oba zespoły czerpały z tego samego źródła
No o ten o ten:), to był hicor. lepsze są te co podałem na górze. A do jakiego utworu milano jest podobny?:)
Chodzi o ten zespół?
To nie są te nazwiska, śpiew to chłopak, który ma na imię Darek, a klawisze i śpiew Jacek Neuman. Relax już nie istnieje. Możecie znaleźć informacje szukając zespołu Darek i Jacek.
Ja z ich repertuaru pamiętam jedynie "Chłodny dotyk". I gdy pierwszy raz usłyszałem tę piosenkę, miałem podobne odczucia, co wy. Pomyślałem sobie: "Łudząco podobne do "Róży Wschodu" Amadeo". Chciałbym jeszcze nadmienić, że "Róża Wschodu" to nic innego jak polska wersja piosenki "Little Russian" Mr Zivago.