Pomógł: 6 razy Wiek: 37 Dołączył: 30 Sie 2004 Posty: 179 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 9:50 pm Re: co to za zespoly....?
Ginalski napisał/a:
2."...czysta czysta czysta, wódzia kochana, gdy Ciebie nie ma to suszy od rana, czysta czysta czysta, wódzia kochana , gdy Ciebie nie ma to klops!!..." - refren piosenki ktora szla w rytm slynnej "fiesta fiesta fiesta americana"
Dżipago - "Hymn ku gorzale", z ich drugiej kasety pt. "Skarpetą do piekła", która podobnie jak pierwsza zawiera przeróbki zagranicznych przebojów z polskimi tekstami na wesoło, np. "Skarpetą do piekła" ("Road to hell"), "Krycha bez oka" ("Senzo una donna"), "Giełda samochodowa" ("Biełyje rozy"), "Dżipago to my" ("I promised myself") i inne.
_________________ Ech ty życie, życie, nie pozwalasz z siebie drwić
Jednym dajesz wszystko, innym zero czyli nic...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Sie 2004 Posty: 296 Skąd: z Warszawy
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 11:59 pm
łoł! Jakub, szukam tych utworów od prawie 15 lat! Bo wtedy wlasnie je uslyszalem, u wujka w samochodzie (z reszta razem z Top-One:) ) nie posiadasz może mp3? Albo kasetki DŻIPAGO? Pozdrawiam
KUBA
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 12:08 am
Mam obie kasety Dżipago ("Wiater ze wsi" i "Skarpetą do piekła"), drugą zdobyłem właśnie wczoraj, co mnie bardzo ucieszyło, bo już dawno moja kolekcja nie wzbogaciła się o żadną "staroć". No i na tej drugiej odkryłem właśnie wspomniany utwór.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Sie 2004 Posty: 296 Skąd: z Warszawy
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 12:14 am
czy masz możliwość zgrania to do mp3? Podpowiem ze wystarczy jedynie kabel jack... bylbym bardzo kontent i wdzieczny, gdybym mogl posluchac krychy bez oka czy hymnu ku gorzale, na prawdę pozdrawiam
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 8:17 pm
W kwestii nagrania piosenek - szczegóły w mailu.
A na zachętę tekst "Krycha bez oka"
Co dzieje się, że dziewuch jest tak mało
Nie ma z kim
Najbrzydsze trzy nam tylko się ostały
W naszej wsi
Każdą z nich do miasta ciągnie
A my co? Czy pomyśli o mnie?
Nie narzekaj - jest jeszcze Krycha
Każdy do niej w gminie bez przerwy wzdycha
Krycha bez oka - to szczyt marzeń we wsi
Krycha bez oka - we włosach ma tylko wszy
Krycha bez oka - lepsza taka niż nic
Życie bez baby - jaki to wstyd.
Marycha też jest przecież niczym sobie
No, tylko ten garb
Sto kilo ma i krzywe nogi obie
Bo oczu żal
Siedzę tak i o nas myślę
Spójrz na mnie, a ty na mnie
Brzydkie grube kulejące....
Życie bez baby - jaki to wstyd.
Krycha bez oka - to we wiosce szczyt marzeń
Krycha bez oka - unikam takich wrażeń
Krycha bez oka - lepsza taka niż nic...
Wreszcie trafilem... tyle szukałem... kto może mi przeslać mp3 z "DŻIPAGO"? BARDZO PROSZĘ... wiecie jaki to unikat... jak nie Wy to nie wiem już gdzie szukać...
POZDRAWIAM
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 2:30 am Re: co to za zespoly....?
Jakub K. napisał/a:
Ginalski napisał/a:
2."...czysta czysta czysta, wódzia kochana, gdy Ciebie nie ma to suszy od rana, czysta czysta czysta, wódzia kochana , gdy Ciebie nie ma to klops!!..." - refren piosenki ktora szla w rytm slynnej "fiesta fiesta fiesta americana"
Dżipago - "Hymn ku gorzale", z ich drugiej kasety pt. "Skarpetą do piekła", która podobnie jak pierwsza zawiera przeróbki zagranicznych przebojów z polskimi tekstami na wesoło, np. "Skarpetą do piekła" ("Road to hell"), "Krycha bez oka" ("Senzo una donna"), "Giełda samochodowa" ("Biełyje rozy"), "Dżipago to my" ("I promised myself") i inne.
Czy masz może kasetę Dżipago "Skarpetą do piekła", albo choć iosenkę "Hymn ku gorzale"?? Jak tak to proszę daj znać na maila wromat@poczta.onet.pl Z góry dzięki
Witam!
A posiada ktoś taką kasete (nie znam wykonwacy) na której znajduja się taki utwór jak: ...ja nie lubie samotności , bo samemu trudno życ... i inne których już dokladnie nie pamiętam.
Mógłby mi ktoś dac namiary na te utowry z tej kasety? Będę bardzo wdzięczny!
Wielkie Dzieki!
Mam pytanie. Szukam piosenki, zdaje sie że jest dosyc znana. Cala po hiszpansku, spiewaja costam Passatu? Szukam jej od dosc dawna, ale ciagle nie moge znalezc. Wie ktos moze kto to spiewa, moze chociaz tytul?
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 3:33 pm Ciekawostki o zespole Meffis!
Witam wszyskich. Chciałabym coś dodać na temat zespołu Meffis. Mają oni nowe, super piosenki, ale niestety nie wydane na płycie, ale grają je na zabawach! Za to można kupić ich single pt. "Powiedz to" i "Cena słów" tylko, że teraz zespół nosi nazwę COOLTRES. Raczej używa dwóch nazw Meffis i Cooltres, ale na singlach widnieje Cooltres! Poza tym mają super bloga! Zobaczcie koniecznie: www.meffis.go.pl
Pozdrawiam!
Ja mam jakąś starą znalezioną kasetę.
Proszę zobaczcie co to jest i czy ew. można pobrać coś z lepszą jakością, bo ta taśma była rozerwana i ją kleiłem:P
Witam! Post skierowany głównie do Jakuba K. ale nie tylko.
W dzieciństwie słuchałem dużo disco polo, później stopniowo poznawałem inne gatunki muzyczne i moją prawdziwą muzyczną miłością stał się hard rock i heavy metal, ale do disco polo pozostał duży sentyment i cenię tą muzykę daleko bardziej niż np. hip-hop czy house, techno.
Pamiętam, że kiedyś w disco relax był utwór o takim tekscie "zawirowal świat kiedy pierwszy raz do mnie po sniegu szlas, co za czas i co za miejce na miłość wśród białych Tatr". Klip kręcony górach, pełno sniegu, kulig, konie, sympatyczne nagranie, w disco relax było nawet chyba wysokie na liście.
Widzę Jakubie, że masz ogromną wiedzę o disco polo, wiesz może co to za zespół był? Masz może tą piosenkę? Bo już kilka lat mnie to męczy
Jakub K., Jakub K.,
masz moze utwor krycha bez oka szukam tego od paru lat i wpadlem na twoj post z 2004 roku POMOCY jak masz to wyslij mi na poczte plz SCESU@o2.pl
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 12:53 am
Scesu napisał/a:
Jakub K., Jakub K.,
masz moze utwor krycha bez oka szukam tego od paru lat i wpadlem na twoj post z 2004 roku POMOCY jak masz to wyslij mi na poczte plz SCESU@o2.pl
Jak już napisałem - mam tylko na kasecie i nie mam za bardzo możliwości wrzucenia tego na komputer.
Cześć! Jestem nowym forumowiczem, znalazłem Was przypadkiem szperając za wiadomościami o "wymarłych" już zespołach disco polo.
Pamiętam, że jako dziecko chodziłem do sąsiada, który jest ode mnie starszy o około 10 lat. Sąsiad ten miał znajomego sprzedawcę kaset, więc miał praktycznie WSZYSTKIE kasety disco polo, jakie były sprzedawane w moim miasteczku (w Jaśle) na początku lat dziewięćdziesiątych. I słuchałem, bardzo mi - kilkunastoletniemu chłopcu - się ta muzyczka podobała
Sentymenty powróciły, udało mi się zdobyć wiele mp3 z kawałkami Fanatic, Atlantis, Crazy Boys, ExProblem i innych zespołów. Chodzi mi po głowie jednak kawałek, którego dotąd nie namierzyłem. Nie znam tytułu, tylko fragment tekstu:
"jesteś najładniejsza, jesteś najpiękniejsza, lubię gdy śmiejesz się aż do łez"
Słabo pamiętam melodię, ale przypuszczam, że może chodzić o jakiś kawałek Fanatic. Czy ktoś z Was kojarzy tą piosenkę ? Pomóżcie proszę...
Paweł
_________________ Disco polo to przede wszystkim piękne wspomnienia z mojego dzieciństwa...