www.topone.pl
FORUM FANÓW ZESPOŁU TOP-ONE

Disco Polo - Co myslicie o piosence "Straciłaś cnote"? Dla mnie

cnota_001 - Nie Lip 24, 2005 9:32 pm
Temat postu: Co myslicie o piosence "Straciłaś cnote"? Dla mnie
Wypowiedzcie sie o cnocie! Gdzie można ją znaleźć i jak wam sie podoba! Uwielbiam ją i znam na pamięć chociaż nie ma za dużo słów... jest taka prawdziwa:D To było nocą gdy księżyc jasno świecił... wiesz już napewno nie będzie z tego dzieci... tak to bolało... choć sama nie wiesz czemu... jak to sie stalo... oddałaś sie rudemu!!! I'm lovin it! :wink: [/b]

----------
Od Admina:
Wątek przeniesiony do bardziej pasującego działu
----------

Jakub K. - Wto Lip 26, 2005 3:42 pm

Przeróbka starego włoskiego przeboju, nawet nie wiem kto był oryginalnym wykonawcą, ale do dziś gdy słyszy się np. w radiu włoski oryginał, to wielu osobom kojarzy się z tym polskim tekstem. Świadczy to najlepiej, jak popularny był to kawałek. Wykonywał to zespół Dekret, później swoją wersję nagrał jeszcze Krzysztof Cieciuch.
Marek - Sro Lip 27, 2005 1:01 pm

Teraz na nowej plycie piosenke przypomnial Mega Dance pod tytulem "Stracilas..." - bez ostatniej zwrotki. Cala wersje mozna uslyszec na trzeciej skladance z cyklu "Gala piosenki chodnikowej" w wykonaniu Marka z zespolu Time.
Marek-TIME - Pon Paź 03, 2005 1:49 pm

Heh :D skąd wiesz Marku że to ja zaśpiewałem :?: :lol:
Marek - Wto Paź 04, 2005 1:02 pm

Marek-TIME napisał/a:
Heh :D skąd wiesz Marku że to ja zaśpiewałem :?: :lol:

No coz "gala piosenek cyganskich w wykonaniu Marka Szurpika z zespolem" & podobienstwa wokalne = chyba sie nie pomylilem ? :) Pozdrawiam

Marek-TIME - Wto Paź 04, 2005 3:04 pm

Nie nie pomyliłeś się :D

[ Dodano: Wto Paź 04, 2005 8:52 pm ]
A tak na marginesie to fajnie ze gadam z macowcem :lol:

Jakub K. - Wto Paź 04, 2005 10:09 pm

Jeśli chodzi o stare przeboje disco polo, to fajne kawałki miał również zespół Select - myślę że Marek TIME będzie wiedział o co chodzi :mrgreen: Na przykład: "Powiedz proszę" (z wokalem samego Zenka Martyniuka!), "Czerwony fiat" (mój ulubiony kawałek), "Nowy dzień", "Cudowne marzenia"....
A oto fragmenty mojego ulubionego utworu:
"A więc znowu, znowu się zaczyna, znowu będę którąś miał,
Nowa przyjaźń, nowa dziewczyna, przecież sam żem tego chciał"
"Dzisiaj czyste niebo, a wczoraj padał grad
O popatrz, dalej mój czerwony stoi fiat"
Kasetę tego zespołu zdobyłem "z drugiej ręki" jakieś 5 lat temu i nie potrafi mi się znudzić do dziś. Słucham tego na okrągło. Takie piosenki to wprost esencja disco polo. :D

Marek - Sro Paź 05, 2005 4:52 pm

Marek-TIME napisał/a:
Nie nie pomyliłeś się :D

[ Dodano: Wto Paź 04, 2005 8:52 pm ]
A tak na marginesie to fajnie ze gadam z macowcem :lol:

Cala przyjemnosc po mojej stronie :) Pamietam czasy kiedy nikt nie wiedzial co to za cudo ten Apple :) Widze ze tez stoisz po stronie macowcow :) ?

Oczywiscie chodzilo mi o " Gale Piosenki Chodnikowej", ale na cyganskich plytach Folku tez spiewales :)
Pozdrawiam

Marek-TIME - Sro Paź 05, 2005 5:12 pm

Marek napisał/a:
przyjemnosc po mojej stronie :) Pamietam czasy kiedy nikt nie wiedzial co to za cudo ten Apple :) Widze ze tez stoisz po stronie macowcow :) ?

"Sadownictwem jablkowym" :) zarazil mnie nasz aranzer, tak stabilna maszyna jak Mac nadaje sie idealnie do pracy przy obrobce Adio, Video, Grafiki itp.

Marek napisał/a:
chodzilo mi o " Gale Piosenki Chodnikowej", ale na cyganskich plytach Folku tez spiewales :)
Pozdrawiam

Tak spiewam bardzo duzo dla Folku, obecnie skonczylem nagrywac z Adamem "Polskie Dancingi" vol.I i II a teraz jestesmy w trakcie nagrywania Gali vol.IV

Marek - Czw Paź 13, 2005 1:18 pm

Wlasnie wrocilem z Londynu, gdzie produkty Apple'a (oczywiscie z Ipod Nano na czele) sa obecne wlasciwie wszedzie. W centrum miasta znajduje sie bardzo fajne pietrowy salon multimedialny w ktorym kazdy moze na wlasne oczy sprawdzic najnowszy sprzet firmy.
A co do Folku - dobrze wiedziec ze chociaz jedna firma na rynku dziala w miare preznie i uznaje ze wydawanie takiej muzyki jest oplacalne :) Wydaje mi sie nawet ze w ostatnim czasie Folk przyspieszyl tempo i wydawnictw jest coraz wiece. Dodatkowy plus to ze sa one dostepne w normalnych sklepach - Cyganskie disco polo 3 przyuwazylem ostatnio w Mega Avansie (i to jeszcze taniej niz od firmy bo za 9.90 zl :) Szkoda tylko ze nie zdecyduja sie na jakis nowy material, ale rozumiem ze bardziej pewne sa juz sprawdzone przeboje.

Marek-TIME - Nie Lis 20, 2005 1:04 pm

Ostatnio zaspiewaliśmy z kolegami Polskie Dancingi vol I i II oraz Gala D.P. vol IV jest już w sprzedaży.
Skoro jesteśmy na forum TOP - ONE to przyznam się że na Gali D.P. IV spróbowałem swoich sił w utworze Ciao Italia, Janusz Bańkowski zaaranżował go bardzo fajnie, ja też dałem z siebie wszystko.
P.S.
Posłuchajcie i czekam na słowa krytyki i opinie.

Marek Szurpik

Kuba G. - Nie Lis 20, 2005 3:04 pm

wystaw gdzieś:) chętnie posłucham
Marek - Nie Lis 20, 2005 9:39 pm

Marek-TIME napisał/a:
Ostatnio zaspiewaliśmy z kolegami Polskie Dancingi vol I i II oraz Gala D.P. vol IV jest już w sprzedaży.
Skoro jesteśmy na forum TOP - ONE to przyznam się że na Gali D.P. IV spróbowałem swoich sił w utworze Ciao Italia, Janusz Bańkowski zaaranżował go bardzo fajnie, ja też dałem z siebie wszystko.
P.S.
Posłuchajcie i czekam na słowa krytyki i opinie.

Marek Szurpik

Co do Polskich dancingow to nie wiem jeszcze czy zakupie, ale czwarta czesc Gali jak najbardziej - poprzednie czesci przypadly mi do gustu :) Tak wiec mozesz oczekiwac na obiektywna opinie :)

Kuba G. - Nie Lis 20, 2005 9:49 pm

jest fajnie:) ale jak dla mnie to brzmi za bardzo diskopolowo.
Konkretnie na jaka plytke to pojdzie i kto to bedzie wydawał? pozdrawiam

Marek-TIME - Nie Lis 20, 2005 11:55 pm

Ginalski napisał/a:
jest fajnie:) ale jak dla mnie to brzmi za bardzo diskopolowo.

Brzmi DiskoPolowo i tak ma być, bo to jest na składance Gala Przebojów Chodnikowych vol.IV a że zaliczono Italie do takiej składanki to już inna para kaloszy, ja tylko użyczam vocalizy. Jest tam wiele innych przebojów D.P. w odświerzonych wersjach takich jak Virginia Model M.T. również Laskowski doczekał się reinkarnacji oraz Skubikowski.

Ginalski napisał/a:
na jaka plytke to pojdzie i kto to bedzie wydawał?

Heh :) to już jest wydane przez FOLK S.C. płyta jak powyżej, w piątek dostałem pudełko z świerzutkimi płytami. Apropo FOLKu to Gala D.P. vol IV jest trzecim z kolei materiałem na którym śpiewałem utwory wydane kiedyś przez TOP-ONE min. Miła moja, Granica, Santa Maria, Taka mała.

[ Dodano: Nie Lis 20, 2005 11:58 pm ]
Marek napisał/a:

Tak wiec mozesz oczekiwac na obiektywna opinie :)

Heh już dostałem opinie od Ginalskiego, wszak nie ma mowy o mojej vocalizie tylko raczej o całości zbyt DiskoPolowej :lol:

Cezar - Pon Lis 21, 2005 3:22 pm

Marku, czy mógłbyś podać tracklisty tych płyt? Chodzi mi oczywiście o Gale Przebojów Chodnikowych.

Pozdrawiam

Marek-TIME - Pon Lis 21, 2005 3:41 pm

Wydaje mi się że nie mam sensu zaśmiecać tego tematu, wszystko jest do zobaczenia na stronie folku, znalazłem track liste z Gali vol.III http://www.folk.com.pl/cd/cd-120.htm
o jest i II i I http://www.folk.com.pl/cd/cd-110.htm
http://www.folk.com.pl/cd/cd-111.htm
IVki chyba jeszcze nie wciągneli

Cezar - Pon Lis 21, 2005 3:49 pm

Dzięki serdeczne!!!!!!
Marek - Wto Lis 22, 2005 10:53 am

Nie chwalac sie, przypominam ze news o pierwszej i drugiej czesci Gali wrzucilem w swoim czasie na forum :
http://www.topone.nazwa.p...topic.php?t=115

Marek-TIME - Wto Lis 22, 2005 11:46 am

Ciesze się że śledzisz nowości tylko odrazu zprostuje to co tam napisałeś.
Plyta ukazala sie nakladem firmy Folk (widac wyczuli powrot mody do podobnych brzmien:)
Wokal - Adam Chrola (czyli popularny Adam "Bol"), Muzyka - Marek Szurpik (Time)
Kilka piosenek na pewno znanych fanom Top One

Po pierwsze to zaśpiewaliśmy ją obaj po połowie, a cały materiał został zaaranżowany przez Janusza Bańkowskiego (DJ-Janosik) a nie przeze mnie, oczywiście obróbka vocalizy i mixy były robione również przez niego.

Marek - Wto Lis 22, 2005 8:32 pm

Marek-TIME napisał/a:
Ciesze się że śledzisz nowości tylko odrazu zprostuje to co tam napisałeś.
Plyta ukazala sie nakladem firmy Folk (widac wyczuli powrot mody do podobnych brzmien:)
Wokal - Adam Chrola (czyli popularny Adam "Bol"), Muzyka - Marek Szurpik (Time)
Kilka piosenek na pewno znanych fanom Top One

Po pierwsze to zaśpiewaliśmy ją obaj po połowie, a cały materiał został zaaranżowany przez Janusza Bańkowskiego (DJ-Janosik) a nie przeze mnie, oczywiście obróbka vocalizy i mixy były robione również przez niego.

Przyznam sie ze ten "news" wpisalem jeszcze przed przesluchaniem calej plyty jedynie po pierwszym kontakcie z okładką - stad te mylne informacje :) Hmmm wstyd ze teraz nie zauwazylem tej wpadki :)

Marek-TIME - Wto Lis 22, 2005 9:07 pm

Jaki tam wstyd stary :D przestań, ja sie ciesze że jest taki gość jak Ty, którego interesuje moja twórczość. Już niebawem będzie nasza strona, nad którą obecnie pracuje.
Marek - Sro Lis 23, 2005 6:13 pm

W swoim czasie zdazylo mi sie wspolpracowac przy programie Sz8 i stad zostala mi chyba ta dokumentacja nowosci w swiecie dp :) Fajny news z ta stronka, powodzenia przy pracy !
Marek-TIME - Pon Lis 28, 2005 10:43 am

Ruszyła już nasza strona http://www.time.net.pl jeszcze wiele jest do zrobienia, ale tak to mniej więcej będzie wyglądało.
Marek - Pon Lis 28, 2005 12:24 pm

Hmm nie chce przesladzac ale to zdecydowanie najlepsza strona o tym gatunku muzyki jaka widzialem. No i znakomicie smiga na Safari, co wcale nie jest takie czeste :) Powodzenia we wprowadzaniu tresci :)
Marek-TIME - Pon Lis 28, 2005 12:48 pm

:D ciesze się że Ci się podoba.
Marek - Pon Gru 26, 2005 11:46 am

OK zobowiazalem sie do wydawnia opinii o nowej wersji Ciao Italia zamieszczonej na czwartej Gali. Troche to potrwalo bo sportowa kontuzja utrudnila mi zdobycie plyty :) Ale juz mam i chyba nikt nie sie zdziwi jesli napisze ze ten coverek udal sie bardzo, zarowno pod wzgledem wokalu i aranzacyjnym. Chociaz jesli chodzi o piosenki Top One na chodnikowych skladankach, jak na razie moim faworytem pozostaje "Taka mala" z nowym brzmieniem podchodzacym pod reaggae.
Pozdrawiam wszystkich jeszcze swiatecznie :)