|
www.topone.pl FORUM FANÓW ZESPOŁU TOP-ONE |
 |
Kupię, sprzedam, zamienię - Pytanie do fanów - znawców o płytę "Białe misie...!!!&a
topman - Pon Lip 18, 2011 4:49 pm Temat postu: Pytanie do fanów - znawców o płytę "Białe misie...!!!&a Witam.
Nie jestem wielkim znawcą TOP-ONE, jednak pamiętam początki działalności grupy,mam spory sentyment , szanuję ich i uzaję za królów gatunku.
Proszę o wypowiedzi kolekcjonerów lub może nawet ludzi którzy przyczynili się do wydania płyty "Białe misie...!!!"
Chodzi mi o to, że płytę zakupiłem na targu, od faceta który zawsze sprzedawał oryginały i tym razem zapewniał mnie o oryginalności tej płyty.Był to czas w którym na poważnie zaczęto ścigać dilerów piratów i sprawdzać towar sprzedających.Okres w którym lewy biznes schodził do podziemia i nie było już odważnych na oficjalny handel piratami z leżaka.
Prawie wszystkie ślady pokazują, że mam oryginał ; hologram "MUSIC TON PRODUKT ORYGINALNY", okładka - (plecy) zaginana maszynowo z nacięciami, na płycie od strony zapisu :"Selles Records SPV U-091" i nic ponad to. Martwi mnie tylko numen na grafice płyty i numer na poligrafi , na garbach.
Na grafice płyty (nie od strony zapisu) jest:MUSIC TON-CD-XYY, a na okładce ,na garbach MUSIC TON-CD-XYZ z tym że zamiast cyfr celowo użyłem liter, aby wasze odpowiedzi, właścicieli tej pozycji były dla mnie bardziej wiarygodne, gdy napiszecie o jakie cyfry naprawdę chodzi.
Szukałem coś o tej pozycji w necie, ale naprawdą wszystko na co natrafiłem to skany okładki kasety.
.Być może jest to znana sprawa fanom -kolekcjonerom, tym niemniej dziękuję za podzielenie się tą wiedzą i rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam.
Johnny Nitro - Nie Lip 31, 2011 8:39 pm
Witam!
Napisz maila do Cezara i prześlij mu skan tych okładek. Mnie w ten sposób pomógł .
Pozdrawiam!
topman - Nie Lip 31, 2011 10:30 pm
Dziękuję. Tak zrobiłem i czekam na efekt.
Dobrze, że Pomorze pomoże może.
Pozdrawiam!
Paweł (TOP-ONE) - Pon Sie 01, 2011 3:39 pm
Wygląda na to topman, że masz na 99,9% oryginał ,a te numery o których piszesz wynikają z tego, że firma fonograficzna zleca produkcję samych krążków tłoczni i zarówno jedni, jak i drudzy oznaczają swój produkt po swojemu w sensie numerów seryjnych. Nie mogę Ci powiedzieć w 100 %, bo nie widziałem tej płyty, ale wydaje mi się, że wszystko jest OK, szczególnie, że masz tam hologram.
Pozdrawiam
Paweł
Kryss - Wto Sty 07, 2020 6:42 pm
Paweł (TOP-ONE), Czy płyty cd ,które oferuje na allegro Maciek Jamroz (maciek551) to są oryginały z tamtych lat czy on wpadł na "Master Plan" i je dotłoczył w 2019. Kupiłem Top One No disco No1 i na nośniku nie ma żadnych numerów a co ciekawsze płyta zawiera cd text. Czy w 1993 (bo tak podaje Discogs) roku był cd text w CASTON (śmiem wątpić). Pod wielkim znakiem zapytania pozostaje kupienie Rock n Dance a tym bardziej Freedom ,które wydaliście pod własnym szyldem Pro Dance. Co to są za płyty???? Pozdrawiam
zGadniJ kTo? - Nie Sty 19, 2020 5:43 pm
Kryss napisał/a: | Paweł (TOP-ONE), Czy płyty cd ,które oferuje na allegro Maciek Jamroz (maciek551) to są oryginały z tamtych lat czy on wpadł na "Master Plan" i je dotłoczył w 2019. Kupiłem Top One No disco No1 i na nośniku nie ma żadnych numerów a co ciekawsze płyta zawiera cd text. Czy w 1993 (bo tak podaje Discogs) roku był cd text w CASTON (śmiem wątpić). Pod wielkim znakiem zapytania pozostaje kupienie Rock n Dance a tym bardziej Freedom ,które wydaliście pod własnym szyldem Pro Dance. Co to są za płyty???? Pozdrawiam | Może po części Kryss odpowiem na Twoje pytanie odnośnie No Disco No1 Paweł ostatnio tutaj nie zagląda. Mam oryginał z Castonu i tylko na wkładce takiej cienkiej dokładniej na zgięciu od pudełka pisze numer wydania DJC-001 a z tyłu tylko "ZAIKS BIEM CASTON" , telefon kontaktowy, skład zespołu, lista utworów a numerów też żadnych nie mam. i w środku mam teksty utworów. Jeśli masz podobnie to masz 100% oryginał. Co do reszty nie widziałem tych aukcji więc nie mam zdania. Chociaż nie wierzę by Maciek sprzedawał nowe natłoczone nakłady.
|
|